Suroviny
- hořká čokoláda (70%) 92 g
- máslo 80 g
- vejce 2
- žloutek 2
- moučkový cukr 48 g
- hladká mouka 40 g
- smetana 32 g
- voda 10 g
- Fruttamia gel 1 ML
- tvarohový dezert 10 g
- voda 120 g
- maliny 100 g
- cukr krupice 30 g
Postup přípravy
- Máslo nakrájené na kostky s nalámanou čokoládou a cukrem rozehřejeme ve vodní lázni. Vyjmeme z vodní lázně a zašleháme nejprve vejce a žloutky.
- Nakonec zašleháme mouku. Plníme do silikonových forem a pečeme 8 minut při 160 °C.
Semifreddo
- Do nádoby dáme vodu 10 °C, přisypeme Joy dessert, rozšleháme, přilijeme smetanu a šleháme do lehkého zhoustnutí (polotekutý stav).
- Plníme do silikonových forem a zašokujeme při -36 °C.
Malinový dip
- Fruttamia gel a cukr rozmícháme za sucha a poté přilijeme vařící vodu. Rozšleháme dohladka a přidáme maliny. Mražené ovoce můžeme přidávat ihned a počkáme na jeho rozpuštění, případně doředíme vodou.
- Pokud použijeme čerstvé ovoce, počkáme, až gel vychladne, a poté vše smícháme. Pokud chceme dip průhledný, je dobré směs rozmixovat a přecedit.
Autor receptu: David Johánek