Postup přípravy
- Servírovací misky vymažeme máslem. Do mixovací nádoby vložíme hořkou a mléčnou čokoládu a rozsekáme nadrobno. Stěrkou setřeme do mixovací nádoby. Přidáme máslo a rozpouštíme 2 minuty (70 °C). Přidáme vejce, cukr, mouku a rozmixujeme. Přendáme do připravených zapékacích misek. Každou z misek přikryjeme žáruvzdornou potravinářskou fólií a vložíme do mísy. Do čisté mixovací nádoby vložíme vodu, umístíme mističky na víko uzavřené mixovací nádoby a vaříme v páře 35 minut. Poté necháme malé dortíky cca 10 minut vychladnout. Opatrně odstraníme fólii a pomocí kuchyňského nože vyklopíme čokoládové dortíky na dezertní talířky.
- Malinová domácí zmrzlina: Do mixovací nádoby dáme cukr a rozmixujeme. Přidáme zmrazené ovoce a sekáme 15 sekund. Přidáme smetanu, mixujeme. Následně servírujeme.