Suroviny
- chřest 700 g
- olivový olej 1 lžíce
- brambory 1
- šalotka 1
- zeleninový vývar 1 l
- smetana 200 ml
- parmezán
- máslo
- sůl
- pepř
- toustový chleba
Postup přípravy
Na oleji necháme zesklovatět šalotku, přidáme chřest a drobně nakrájenou bramboru a tři minuty opékáme. Zalijeme horkým vývarem, přidáme sůl a necháme vařit 15 minut. Několik špiček chřestu dáme po pěti minutách stranou na ozdobení. Přidáme smetanu, máslo, pepř a parmezán a vše důkladně rozmixujeme. Podáváme s opečeným toustovým chlebem, strouhaným parmezánem a kapkou olivového oleje. Lze přidat slaninový chips, strouhaný parmezán, pár kapek olivového oleje a dozdobíme špičkami vařeného chřestu.