Suroviny
- brambory 1 kg
- kuřecí křidýlka 10
- sójová omáčka 1 lžíce
- chilli omáčka 1 lžíce
- sůl 1 lžíce
- pepř 1 lžička
- zázvor 1 lžička
- česnek 1 lžička
- bílek 1
- cibule 1
- kukuřičná mouka 3 lžíce
- hladká mouka 3 lžíce
- cukr krystal 1 lžička
- kuřecí vývar 4 lžíce
- pepř špetka
- zelenina
- koriandr hrstka
- koriandr 1 lžička
- curry leaves 1 lžička
- hořčičná semínka 1 lžička
Postup přípravy
- Nakrájenou zeleninu na větší kousky dáme na rozpálený olivový olej, pokud děláme lilek, začínáme s ním, potom přidáme ostatní zeleninu, když už je zelenina do zlatova, tak přidáme sůl a pepř. Hotovou zeleninu ještě zakápneme olivovým olejem a můžeme posypat parmezánem.
- Na šťouchané brambory si brambory rozkrájíme na menší kousky, připravíme si větší pánev nebo hrnec, rozpálíme slunečnicový olej, do kterého dáme curry leaves, hořčičná semínka, turmalic powder, přidáme nakrájené brambory, chvíli restujeme, přidáme koriandr, garam masalu, sůl, chilli, chicken masalu, zalijeme vodou, aby byly brambory ponořené, a necháme povařit. Když už je voda téměř odpařená, brambory rozšťoucháme, přidáme hrstku čerstvého koriandru a necháme ještě chvilku na plotně.
- Na přípravu chicken lollipop potřebujeme kuřecí křídla a marinádu: sójovou a chilli omáčku, sůl, pepř, zázvor, česnek, bílek. Naložíme maso, které před smažením v oleji ještě posypeme kukuřičnou a hladkou moukou. Křidélky otáčíme ze všech stran, dokud nejsou dozlatova.
- Dále si osmahneme cibulku, zázvor, česnek s cukrem krystal. Přidáme pepř, kuřecí vývar, sójový mix (sójová omáčka, kečup, red chilli sauce) a špetku soli, zamícháme a nyní přidáme osmažená kuřecí křídla, posypeme čerstvou jarní cibulkou a můžeme podávat.