Suroviny
Postup přípravy
- Prvně si vyrobíme bylinkové máslo z čerstvých bylinek soli a pepře. Lehce očistíme kuřecí stehna a opatrně pod kůži napěchujeme bylinkové máslo. Pečící mísu lehce vymažeme máslem, přidáme hezky nakrájenou kořenovou zeleninu a dáme na 180°C péct na 30 minut.
- Mezitím si dáme vařit brambory. Po půl hodině vyndáme kuřecí stehna a dáme je na rošt, pod který umístíme pekáč, ve kterém je výpek a maso necháme do křupava dopéct ještě 20 minut. Výpek dáme do rendlíku s červeným vínem, svaříme do hustší konzistence, přidáme pár kousků másla a už nevaříme, necháme jen malinko zahustit.
- Uvařené brambory rozmačkáme, přidáme česnek utřený se solí a lehce zakápneme smetanou a opět rozmačkáme (ne na kaši:).
- Kořenovou zeleninu na kostičky a polníček zakápneme olivovým olejem a citronem se špetkou cukru a servírujeme.