Suroviny
- bulky na hamburger 5
- kachna
- kmín
- jablko 1
- červené zelí
- sádlo
- cibule
- cukr
- ocet 2 PL
- hladká mouka 1/2 PL
- sůl
- pepř
Bbq
- kečup 600 g
- rýžový ocet 120 g
- hnědý cukr 100 g
- melasa 60 g
- ananasový džus 60 ml
- bourbon 50 ml
- sádlo 15 g
- worcesterová omáčka 10 g
- máslo 30 g
- limetková šťáva
Postup přípravy
- Kachnu osolíme, přidáme kmín, do kachny vložíme jablko a podlijeme vodou. Dáme péct na 200 °C cca na 30 minut a potom stáhneme na 180 °C a dopékáme cca 2 hodiny. Dáme vařit nakrájené zelí se solí a kmínem. Scedíme. Nakrájenou cibulku se sádlem necháme zpěnit, přidáme lžíci mouky a přidáme uvařené zelí. Dochutíme cukrem a octem.
- BBQ: Suroviny zredukujeme na 550 g, poté zašleháme 30 g másla. Pak přidáme 30 g bourbonu, osolíme a přidáme limetkovou šťávu.
Autor receptu: Sára Chalupníková