Suroviny
- sýr halloumi 2 balení
- cibule 4
- svařené víno
- balsamico ocet 3 PL
- rajče
- majonéza
- zakysaná smetana
- brambory 750 g
- bylinkové máslo
- citron
- červená řepa
- sůl
- pepř
- houska
- voda 440 ml
- hladká mouka 250 g
- žitná mouka 185 g
- sůl 2 ML
- droždí 1
- cukr 8 PL
- olej
- ledový salát
- kari kečup
Postup přípravy
- Cibulové chutney: Nakrájíme cibuli na větší kusy, pomalu snažíme na oleji, zasypeme cukrem, zalijeme svařeným vínem, přidáme balsamico, osolíme, opepříme a necháme vařit, dokud se směs hezky neleskne.
- Housky: Do velké nádoby se středními hnětacími háky nalijeme vlažnou vodu, přidáme obě mouky, sůl a droždí. Necháme umíchat. Vytvarujeme z těsta bulky. Necháme kynout ještě zhruba 30 minut, až zvětší svůj objem, a poté pečeme na 180 °C, dokud nezhnědnou a nebudou hotové. Upečené housky necháme před podáváním několik minut vychladnout. Nakrájíme ledový salát, rajčata a červenou řepu. Nakrájíme předvařené brambory na hranolky. Pokapeme olejem, okořeníme grilovacím kořením a bylinkovým máslem a dáme péct na 200 °C cca 35 minut.
- Burgrovou housku si lehce ogrilujeme a pomažeme majonézou, sýr halloumi ogrilujeme a vše skládáme do housky – pořadí: houska, salát, cibulové chutney, halloumi sýr, červená řepa, kari kečup, rajčata, ledový salát, houska. Podáváme s pečenými bramborami.