Suroviny
- bageta (francouzská) 1
- cherry rajčata 1 balení
- bazalka
- olivový olej
- česnek 2 stroužky
- sůl
- pepř
Postup přípravy
- Rajčata opláchneme a pokrájíme na co nejmenší kousky. Připravíme si misku, ve které budeme míchat salsu a vsypeme do ní pokrájená rajčata. Lístky bazalky nasekáme taktéž na malé kousky a přidáme k rajčatům. Zakápneme trochou olivového oleje a vymačkáme dva stroužky česneku (česneku může být i více, záleží podle chuti). Dochutíme solí a pepřem a salsu máme hotovou.
- Na bruschettu si pokrájíme bagetu na větší plátky a na pánvi rozpálíme opravdu malinké množství másla nebo oleje (můžeme je taky nechat opéct do zlatova v troubě). Bagetky osmažíme do křupava. Můžeme je ještě potřít česnekem, nebo pomazat bylinkovým máslem a na hned na teplou bruschettu pokládáme salsu a můžeme podávat.
Autor receptu: Barbora Uhlířová