Suroviny
- bageta
- olivový olej 2 ML
- parmská šunka 5 plátků
- bílé víno 200 ml
- cukr krupice 6 PL
- hruška 2
- vinný ocet 1 PL
Postup přípravy
- Připravíme si hruškové chutney, do kterého si uděláme jako základ sirup, na který budeme potřebovat hrnec, cukr, víno a hrušky. Do hrne si dáme cukr, který si necháme na mírném plameni rozpustit do tekutého karamelu, přidáme na malé kostičky nakrájené hrušky a přiléváme bílé víno, mícháním spojíme a necháme provařit.
- Nakrájíme si bagetu na cca 2 cm silné kousky, nachystáme si pánev, do které dáme lžičku olivového oleje a opečeme bruschettu dozlatova. Na talíři bruschettu ozdobíme parmskou šunkou a hruškovým chutney.
Autor receptu: Pavlína Krejčí