Suroviny
- bageta
- žampion plechovka
- olivový olej
- rajče 300 g
- med 2 lžíce
- avokádo 1
- cibule 1
- koriandr
- mozzarella 2 ks
- hrášek 1 plechovka
- cibule 1
- balzamikový ocet
- hruška 1
- parmezán
- bazalka
- sůl
- pepř
Postup přípravy
- Bagetky opečeme a rozkrojíme na 2 poloviny.
- Náplně: Žampiony osmahneme na pánvi, necháme odpařit vodu, poté přidáme med a necháme ho v nich rozpustit. Nandáme na plátek bruschetty.
- Avokádo rozmačkáme, přidáme citron, červenou cibuli na kostičky, trochu rajčete na kostičky, dochutíme koriandrem, solí a pepřem – vše důkladně promícháme, nandáme na plátek bruschetty.
- Rajčata pokrájíme na malé kostičky, přidáme k nim pokrájenou mozzarellu a zalijeme olivovým olejem. Důkladně promícháme, přidáme lístky bazalky, sůl a pepř. Nandáme na plátek bruschetty.
- Hrášek povaříme do změknutí, poté rozmixujeme, osolíme, opepříme a dochutíme. Hrušky pokrájíme, zakápneme balzamikem a nastrouháme na ně parmezán, následně hrušky s parmezánem klademe na namazanou bruschettu hráškovou pomazánkou.