Topinky
- bageta - -
Rajčatová směs
- rajče 500 g
- česnek - -
- olivový olej 10 PL
- bazalka 10 -
- parmezán 50 g
- sůl - -
- pepř - -
Postup přípravy
Rajčata nakrájíme na menší kostičky, bazalku nadrobno nasekáme, očistíme česnek a propasírujeme jej do misky s rajčaty. Přidáme již nasekanou bazalku, olivový ole vše důkladně promícháme. Hotovou směs necháme chvilku odležet, aby se chutě jednotlivých ingrediencí pěkně spojily. Mezitím vezmeme bagetu a nakrájíme na šikmo potřebný počet krajíců, které necháme poté lehce opéct v troubě na 180 °C do zlatova (cca 3–5 minut, podle typu trouby). Až se bagety upečou, vyndáme z trouby, vložíme na talíř a na jednotlivé krajíce plně rozprostřeme rajčatovou směs, kterou můžeme na konci ještě posypat nastrouhaným parmezánem pro zvýraznění chuti. Ozdobíme lístečkem bazalky