Suroviny
- brambory 5
- celer 1
- mrkev 1
- petržel 2
- cibule 1
- žampion 250 g
- nové koření
- hladká mouka 1-2 lžíce
- sádlo 1 lžíce
- petržel
- sůl
- pepř
Postup přípravy
- Cibuli oloupeme a nasekáme nadrobno. Brambory oloupeme a nakrájíme na kostičky. Zeleninu a žampiony očistíme a nakrájíme na plátky. Česnek oloupeme a prolisujeme.
- Nakrájenou cibuli osmažíme na sádle, zasypeme moukou a opražíme dozlatova. Potom směs zalijeme vodou a dobře rozmícháme. Do takto připraveného základu přidáme nakrájené brambory, zeleninu a žampiony. Osolíme a vaříme do změknutí.
- Polévku dochutíme prolisovaným česnekem a majoránkou. Případně přidáme polévkové koření či nasekanou petrželku. Ještě krátce povaříme.