Suroviny
- hladká mouka 500 g
- sůl špetka
- cukr krystal 3 PL
- vejce 1
- máslo 1/2
- mléko
- droždí
- tučný tvaroh 2
- citronová kůra
- vanilkový cukr
- moučkový cukr
- borůvky
žmolenka
- hrubá mouka 500 g
- cukr krystal 1 hrnek
- máslo 1/4
Postup přípravy
- Nejprve necháme vzejit kvásek. Mezitím smícháme sypké ingredience, poté přidáme vejce a kvásek, zamícháme a necháme kynout 30–60 minut.
- Poté si vymažeme plech olejem, rozprostřeme těsto, přidáme ochucený tvaroh (citronová kůra, moučkový cukr a vanilkový cukr).
- Na tvaroh poklademe čerstvé nebo předem slité kompotované borůvky a na to dáme žmolenku. Pečeme ve vyhřáté troubě na 200 °C 35–40 minut.
Autor receptu: Valentina Kudriková