Suroviny
- maso
- řepa 3-4 ks
- brambory 6-8 ks
- zelí 1
- rajčatový protlak
- mrkev 2 ks
- cibule 2 ks
- olej 4 lžíce
- zakysaná smetana
- černý pepř
- bobkový list
- sůl
Postup přípravy
Připravíme si čirý masový vývar. Uvaříme si červenou řepu ve slupce, necháme ji vychladit, poté ji očistíme a nakrájíme na malé kousky. Do vývaru přidáme očištěné a na kostky nakrájené brambory a pokrájené zelí. Až voda začne vřít, osolíme ji a přidáme nakrájenou červenou řepu, rajčatový protlak a ztlumíme teplotu. Mezitím na pánvi orestujeme mrkev a cibuli, přidáme do hrnce spolu s kuličkami černého pepře a bobkovým listem. Hotovou polévku podáváme se zakysanou smetanou a žitným chlebem.