Suroviny
K podávání:
- sádlo (na potření)
- moučkový cukr
- mák (mletý)
- švestková povidla
Postup přípravy
- Do mísy prosejeme hladkou mouku. Do hrnku vlijeme vlažné mléko, přidáme 2 lžíce mouky z mísy, cukr a rozdrobíme kvasnice.
- Necháme vzejít kvásek a přilijeme do mísy k mouce. Přidáme olej, vejce, špetku soli a zpracujeme těsto, nejlépe rukama.
- Poté přidáme najemno nastrouhané brambory a zapracujeme. Necháme vykynout a vytváříme malinké bochánky, které necháme na pečicím papíře znovu kynout.
- Rozpálíme nasucho pánev. Bochánky roztáhneme na malé placky a z obou stran opečeme, až se dělají puchýřky.
- Hotové potřeme sádlem, pomažeme povidly a posypeme mákem smíchaným s cukrem.
Autor receptu: Zuzana Lipková