Suroviny
- kachní stehna 5
- pelyněk
- sůl
Červené zelí
- červené zelí 2 sklenice
- jablka 3
- bobkový list 3
- nové koření 5 kuliček
- hřebíček 5
- drcený kmín
- skořice
- sůl
Bavorské špekové knedle
Postup přípravy
- Den dopředu si kachní čtvrtky nasolíme a posypeme pelyňkem. V den vaření si dáme kachní čtvrtky na plech, podlijeme vodou a pečeme.
- Průběžně kachní čtvrtky podléváme vypečenou šťávou.
Červené zelí
- Červené ochucené zelí si dáme do hrnce, přidáme bobkový list, nové koření, hřebíček, kmín a přivedeme k varu. Mezitím si oloupeme jablka a nakrájíme na měsíčky.
- Jablka poklademe na zelí, ztlumíme kamna a necháme dusit pod pokličkou na mírném ohni. Až jsou jablka téměř rozvařená, přidáme špetku skořice, promícháme a máme hotovo.
Bavorské špekové knedle
- Rohlíky si připravíme nejlépe den dopředu. Nakrájíme si je na malé kostičky a necháme do druhého dne jen tak na plechu schnout. V den vaření si nakrájíme libovější slaninu na malé kostičky a osmahneme na pánvi. Ztvrdlé kostky rohlíků si dáme do větší mísy, zastříkneme mlékem, osolíme, promícháme a necháme kousky cca pět minut nasáknout. Dále přidáme osmahnutou libovou slaninu, ale bez vyteklého tuku na pánvi.
- Dále přidáme petržel, restovanou sušenou cibulku, tři vejce a vše důkladně promícháme. Necháme cca 20 minut odpočinout, aby se nám všechny chutě důkladně propojily. Po deseti minutách směs na knedlíky ještě promícháme a necháme odpočinout zbylých deset minut.
- Po dvaceti minutách tvarujeme kulaté koule navlhčenýma rukama pod studenou vodou a klademe na tác, kde je necháme odpočinout dalších pět minut.Nachystáme si do hrnce vývar, který pod pokličkou přivedeme k varu. Ve vývaru budeme vařit knedlíky. Knedlíky vaříme první minutu pod pokličkou, po minutě sejmeme pokličku, ztlumíme kamna a necháme na mírném ohni vařit dalších 19–20 minut.
Autor receptu: Katrin Reichenberger