Suroviny
- vepřová krkovice 1 kg
- kmín
- sůl
Zeleninový salát
Postup
- Celou krkovici omyjeme a do půlky rozkrájíme, důkladně celé maso posolíme, pokmínujeme a zalijeme vodou v pečicí nádobě. Dáme do rozehřáté trouby na 200 °C, po 40 minutách snížíme teplotu na 160 až na 130 °C, podle toho, kolik máme času.
- V průběhu maso obracíme, doléváme vodou a pečeme minimálně 3–4 hodiny. Čím je teplota v troubě nižší, tím pečeme déle, dokud se maso úplně nerozpadá.
Brambory
- Brambory uvaříme v osolené vodě, v hrnci na másle zpěníme nakrájenou cibulku a slaninu. Přidáme do hotových brambor.
Sálat k masu pro dietářky
- Všechnu zeleninu nakrájíme na kousky, sýr nastrouháme, osolíme, opepříme.
- Zalijeme olivovým olejem, zamícháme.
Autor receptu: Dana Makrlíková