Suroviny
- vepřová panenka 2
- slanina 1 balení
- brambory 1 kg
- jarní cibulka 5
- sušené švestky 2 balení
- červené víno 100 ml
- badyán
- hřebíček
- cukr
- sůl
- pepř
Postup
- Brambory oloupeme, omyjeme, nakrájíme a dáme vařit do osolené vody. Najemno nakrájenou jarní cibulku orestujeme na másle dozlatova. Uvařené brambory rozšťoucháme, přidáme jarní cibulku a promícháme. Čím více cibulky, tím lépe.
- Panenky zprudka orestujeme na olivovém oleji, ze všech stran, cca 2 minuty. Orestovanou panenku obalíme ve slanině a vložíme do skleněné pečicí mísy. Pečeme na 165 °C cca 35 minut.
- Nakrájené švestky dáme svařit s vínem, badyánem a hřebíčkem. Po svaření můžeme některé švestky rozmačkat, a tím omáčku zahustit. Dochutit můžeme medem nebo cukrem.
Autor receptu: Lucie Šafránková
Všechny recepty najdete také v aplikaci Prima Zone v sekci Prostřeno! A to dříve než na webu!