Suroviny
- vepřová kotleta 1,5 kg
- kořenová zelenina
- anglická slanina
- koření na maso
- brambory
- cibule
- plnotučné mléko
- sádlo
- sůl
- pepř
Postup
- Vepřovou kotletu omyjeme, odblaníme, nařežeme na nedokrojené plátky ve vzdálenosti zhruba 2 cm. Vložíme anglickou slaninu, cibuli a přidáme koření na maso. Mezitím pokrájíme kořenovou zeleninu na kolečka, která vložíme do pekáče předem vytřeného sádlem a na to vložíme samotné maso.
- Lehce podlijeme vývarem a dáme péct na 250 °C. Po hodině pečení teplotu snížíme na 200 °C. Mezitím si uvaříme brambory doměkka a rozšťoucháme je s máslem a trochou mléka.
Autor receptu: Vladimír Trojan
Všechny recepty najdete také v aplikaci Prima Zone v sekci Prostřeno! A to dříve než na webu!