Suroviny
Postup
-
Bagetky nakrájíme na cca 2 cm vysoké plátky, které potřeme olivovým olejem a dáme péct do trouby na 200 °C cca na 7–10 minut dozlatova.
-
Jakmile je máme opečené, tak je můžeme zdobit variantami níže:
Crostini se sýrem brie a fíky
-
Na opečenou bagetu dáme trošku fíkového chutney, kousek sýru a posypeme čerstvým tymiánem.
-
Ten, kdo má flambovací pistoli, může na brie dát trochu třtinového cukru a pistolí trochu opéct.
Lososové crostini
-
Kousky bagetek potřeme vrstvou cream cheese.
-
Dokončíme plátky uzeného lososa, červenou cibulí a nasekanou čerstvou pažitkou.
Crostini s prosciuttem a hruškou
-
V menší misce smícháme cca 125 g ricotty se šťávou z citronu, solí a pepře.
-
Promícháme a směsí natřeme bagetky, na to vrstvíme prosciutto, plátek hrušky a každý kousek můžeme lehce pokapat medem.
Autor receptu: Andrea Slabyhoudová