Suroviny
- topinambur 2 kg
- šalotka 4
- bílé víno 400 ml
- kuřecí vývar 2,4 l
- plnotučné mléko 800 ml
- citrony 2
- lískové ořechy
Petrželový olej
- petržel svazek
- olivový olej
- sůl
Postup
- Topinambur a šalotku nakrájíme najemno a orestujeme na oleji a troše másla. Zalijeme bílým vínem a zredukujeme víno na polovinu.
- Poté přidáme kuřecí vývar a vaříme do změknutí, asi 10 minut. Přidáme mléko a jen prohřejeme. Dochutíme solí a citronovou šťávou. Vše mixujeme v mixéru a podle potřeby dochutíme.
Lískové ořechy
- Ořechy dáme na plech, rozložíme.
- Pečeme v troubě při 180 °C asi 5 minut.
Petrželový olej
- Svazek petržele opláchneme, obereme listy, rozmixujeme.
- Přidáme olivový olej a sůl.
Autor receptu: Marie Svobodová
Všechny recepty najdete také v aplikaci Prima Zone v sekci Prostřeno! A to dříve než na webu!