Suroviny
- mascarpone 500 g
- cukrářské piškoty 40
- mandlový likér amaretto panák
- káva šálek
- cukr 5 PL
- vejce 5
- kakaový prášek
Postup
- Vyšleháme žloutky s cukrem do běla a vmícháme do nich mascarpone. Potom vyšleháme bílky do sněhu a přidáme je pomalu do směsi žloutků a mascarpone.
- V misce smícháme kávu s Amarettem a namáčíme do ní cukrářské piškoty, které pak klademe do misky. Takto uděláme „1. patro“.
- Na piškoty naneseme vrstvu připravené směsi. Na to zase piškoty namočené v kávě a poslední vrstva je opět krém. Dáme do ledničky – čím déle, tím lépe se uleží. Ideální je cca 12 hodin.
Autor receptu: Daniel Hanka
Přehrajte si exkluzivně první díl nové rozpálené show Česko na grilu na prima+