Suroviny
- kuřecí prsa 500 g
- mrkev 150 g
- květák 150 g
- cibule 1
- česnek 2 stroužky
- olivový olej 4 PL
- zeleninový vývar 190 ml
- kokosové mléko 550 ml
- zelené fazolky 140 g
- kurkuma 2 ML
- kari koření 2 ML
- jasmínová rýže
- sůl
- pepř
Postup
- Připravíme si maso, mrkev, květák, cibuli a česnek. Kuřecí maso nakrájíme na nudličky. Cibuli nasekáme najemno. Mrkev nakrájíme na měsíčky. Česnek utřeme. Květák nakrájíme na menší kousky. Dáme vařit rýži.
- V pánvi rozehřejeme 2 lžíce olivového oleje a přidáme osolené a opepřené maso, orestujeme a vyndáme z pánve. Přidáme stejné množství oleje a orestujeme na něm cibuli, na mírném plameni cca 2 minuty. Přidáme mrkev a květák, restujeme 5 minut. Dále do pánve přidáme kurkumu, kari koření a česnek.
- Minutku restujeme na mírném plameni. Zalijeme zeleninovým vývarem. Poté zakryjeme pánev pokličkou a vaříme 10 minut na mírném ohni. Do pánve se směsí přidáme hotové maso. Vše zalijeme kokosovým mlékem a přidáme fazolové lusky. Omáčku necháme 5–10 minut na mírném plamení ohřívat.
Autor receptu: Natálie Kotková
Přehrajte si exkluzivně první díl nové rozpálené show Česko na grilu na prima+