Polévka
- česnek 2 stroužky
- olivový olej 15 g
- drcená rajčata 3 konzervy
- voda 450 g
- rajče
- zeleninový bujón 1 ML
- třtinový cukr 25 g
- sůl 1 a 1/2
- čerstvě mletý černý pepř špetka
- zakysaná smetana 400 g
- mozzarella
Postup
- Nastrouháme si najemno zvlášť parmezán, dále ořechy, bazalku a česnek. Smícháme pak dohromady s olivovým olejem a společně mixujeme cca po dobu 10 sekund do podoby pesta.
- Nasekáme česnek, postupně přidáme olej, přidáme rajčata, vodu, dochucovací pastu, cukr, sůl a pepř – rozmixujeme a dále pak v hrnci vaříme na mírném ohni cca 20 minut. Dále přidáme zakysanou smetanu a chvíli dovaříme. Polévku podáváme s mozzarellou a pestem na vrchu.
Autor receptu: Kateřina Mátlová