Suroviny
- hladká mouka
- cukr
- kypřicí prášek do pečiva
- perníkové koření
- kakao
- vlašské ořechy
- máslo
- olej
- plnotučné mléko
- vejce
Postup
- Formu na pečení vymažeme máslem a vysypeme moukou, troubu rozehřejeme na 180 °C. Do mísy, ve které budeme těsto šlehat, vsypeme mouku, cukr, prášek do pečiva, perníkové koření, kakao a ořechy.
- V jiné nádobě si rozmícháme všechny tekuté přísady (olej, mléko, vejce). Postupně vléváme tekuté přísady do mísy s moukou a šleháme cca 3 minuty. Připravené těsto vlijeme do formy a lehce uhladíme.
- Vložíme do rozehřáté trouby a pečeme 20 až 25 minut, těsto musí zůstat vláčné, nesmí se přesušit. Před podáváním nakrájíme a podáváme s trochou šlehačky.
Autor receptu: Jacob Strasser