Suroviny
- tuňák
- polak
- pstruh
- mletý kmín
- citrony
- brambory
- olivový olej
- rozmarýn
- Máslo
- sůl
Dip
- zakysaná smetana
- česnek 3 stroužky
- kapary 3-4
- sůl
- pepř
Postup
- Filety očistíme a osušíme, z každé strany osolíme, posypeme jemně mletým kmínem a pokapeme citrónem, dáme do lednice. Vezmeme omyté brambory a nakrájíme je do tvaru amerických brambor. Dáme do misky, přilejeme olivový olej, řádně osolíme a přidáme lístečky rozmarýnu, pořádně promícháme.
- Brambory vyskládáme na pečicí papír na plech a dáme do trouby na cca 40 minut na 180 °C. Dále si připravíme dip, do zakysané smetany vymačkáme cca 3 stroužky česneku, potom nakrájíme nebo strojkem na česnek vymačkáme cca tři až čtyři hlavičky kapar, zamícháme, osolíme a opepříme.
- Dáme na pánev máslo a osmažíme ryby. Tuňáka necháme zatáhnout jen z jedné strany! Servírujeme brambory uprostřed, na které vyskládáme tři druhy ryb, přidáme dip s jednou hlavičkou kaparů a můžeme doplnit i kouskem citrónu.
Autor receptu: Roman Řehák
Všechny recepty najdete také v aplikaci Prima Zone v sekci Prostřeno! A to dříve než na webu!