Suroviny
- tuňák 400 g
- avokádo 1
- šalotka 1
- limetková šťáva
- sezamová semínka
- sójová omáčka 2 ML
- sezamový olej 2 ML
- kapary 2 PL
- sůl
- pepř
Postup
- Nakrájíme tuňáka na menší kostičky. Nakrájíme šalotku nadrobno. Nasekáme kapary nadrobno.
- Směs zakápneme dvěma lžičkami sójové omáčky a dvěma lžičkami sezamového oleje. Dle chuti dosolíme. Promícháme, zafrešujeme a dáme odpočinout do ledničky.
Směs avokádo
- Avokádo připravíme obdobně jako směs z tuňáka.
- Osolíme, opepříme a zakápneme limetkou. Opět zafrešujeme a podáváme s bagetkou nebo jiným vhodným pečivem.
Autor receptu: Martin Hájek