Suroviny
- hladká mouka 250 g
- moučkový cukr 30 g
- plnotučné mléko 125 ml
- olej 100 ml
- žloutek 2
- droždí 1/2 kostky
- citronová kůra
- sůl
Tvaroh
- tvaroh 2 kostky
- žloutek 1
- moučkový cukr
- citronová kůra
Drobenka
Postup
- Mléko, droždí, špetku cukru a soli dáme do misky a necháme vzejít kvásek. Do mísy dáme všechny vypsané suroviny, přidáme kvásek a zaděláme těsto, přikryjeme jej utěrkou a necháme kynout.
- Vykynuté těsto lžící rozdělíme asi na 15 kousků na pomoučenou plochu. Každý kousek trochu roztáhneme, doprostřed dáme tvaroh, zabalíme jej do těsta a bochánek dáme na plech.
- Ostatní kousky trochu rozmáčkneme, aby měly tvar koláče, a potřeme rozšlehaným vejcem. Do důlku dáme povidla, posypeme drobenkou a pečeme asi 15–20 minut na 170 °C.
Autor receptu: Jaroslava Kučerová