Suroviny
- karotka 300 g
- žloutek 2
- dijonská hořčice 30 g
- slunečnicový olej 100 g
- kapary 15 ks
- jarní cibulka (bílá část) 1
- kyselé okurky 20 g
- ocet 10 g
- toustový chléb
- sůl
- pepř
Postup
- Karotku oloupeme, opereme a dáme vařit do osolené vody doměkka. Uvařenou a vychladlou karotku nastrouháme do misky. Žloutky vyšleháme s hořčicí. Po spojení pomalu všleháváme olej, dokud nevznikne majonéza.
- Přidáme ocet, najemno nakrájené kapary, jarní cibulku a okurky. Osolíme, opepříme a necháme cca 15 minut odpočinout. Vzniklou majonézu přidáme do karotky a promícháme. Podáváme na opečeném chlebíku.
Autor receptu: Lucie Šafránková
Všechny recepty najdete také v aplikaci Prima Zone v sekci Prostřeno! A to dříve než na webu!