Korpus
- vejce 3
- cukr
- hladká mouka
- voda (vroucí)
- olej
- kakao
- vanilkový cukr
- sůl
Krém
- smetana 250 ml
- mascarpone 250 g
- moučkový cukr 2 PL
- vanilkový cukr 1
- citronová kůra
- maliny
- borůvky
- jahody
Postup
Těsto
- Vejce zašleháme s cukrem, přidáme horkou vodu, olej a zamícháme.
- Poté do směsi přidáme hladkou mouku, kakao, kypřicí prášek a vanilkový cukr. Pečeme cca 15–20 minut na 180 °C.
Krém
- Vyšleháme 250 ml šlehačky do tuha. Poté přidáme mascarpone a dvě polévkové lžíce cukru moučka, vanilkový cukr a kůru z citronu.
- Zamícháme a je hotovo. Z korpusu si vyřízneme kolečka a naplníme krémem, poté dáme zase korpus a krém. Nakonec ozdobíme ovocem.
Autor receptu: Ljuba Jarusevyč / Janáková