Suroviny
- rybí omáčka 50 ml
- rajčatové pyré 100 ml
- ryba 200 g
- krevety 200 g
- rajský protlak 700 ml
- bazalka 4 PL
- zakysaná smetana 200 ml
- voda 300-600 ml
- kajenský pepř 2 ML
- vegeta 1 ML
- olivový olej 50 ml
- sůl
- pepř
Postup
- Nalejeme olivový olej do hrnce a necháme rozpálit. Mezitím si nakrájíme rybu na malé kostičky (5 cm) a rozbalíme krevety. Jakmile je olej rozpálený, rybu a krevety nasypeme do hrnce a 3 minuty necháme prosmažit.
- Poté nalejeme do hrnce rajský protlak a rajčatové pyré a necháme 5 minut vařit. Smícháme si zakysanou smetanu s vodou 300 ml, aby se nám nezdrcla, a postupně přiléváme za neustálého míchání do hrnce.
- Dolejeme 300 ml vody a přidáme rybí omáčku. Osolíme a opepříme, přidáme 2 lžičky vegety, 2 lžičky chilli a úplně na závěr ještě bazalku.
Autor receptu: Daniel Rukavička