Lososový tatarák
Domácí bageta
- hladká mouka 500 g
- mléko 400 ml
- droždí
- cukr
- máslo
- sůl 1 ML
- slunečnicový olej 3 ML
Postup
Bageta
- Do mísy prosijeme mouku 500 g, doprostřed uděláme důlek, do něj nalijeme teplé oslazené mléko 400 ml, rozdrobíme do něj droždí a necháme vzejít kvásek. Pak přidáme rozpuštěné máslo, lžičku soli, 3 lžičky slunečnicového oleje.
- Vše přendáme na plech s pečicím papírem, potřeme máslem a necháme dalších 15 minut kynout. Bagetky pečeme v troubě vyhřáté na 190 °C dozlatova, přibližně 30 minut.
Lososový tatarák
- Čerstvý losos oddělíme od kůže, rozmělníme, přidáme cibulku jemně nakrájenou, osolíme, opepříme.
- Dále přidáme citronovou šťávu, dijonskou hořčici, olivový olej, trochu sójové omáčky, trochu kapar, kopr a vše smícháme.
Autor receptu: Šárka Veselá Nováková