Suroviny
- hovězí líčka 1 kg
- mrkev 2
- celer 1 bulva
- cibule 2
- česnek 4 stroužky
- rajský protlak 2 PL
- červené víno 300 ml
- hovězí vývar
- demi glace 150 g
- olej
- sůl
- pepř
Postup
- Lička opečeme na oleji do tmava. Přidáme na kostičky pokrájenou zeleninu a restujeme. Přidáme cibuli a česnek a poté protlak a červené víno. Víno vyvaříme.
- Přidáme divoké koření. Podlijeme vývarem, přidáme demi glace a dusíme doměkka. Pak líčka vyndáme z omáčky, omáčku scedíme a svaříme.
Bramborová kaše
- Brambory uvaříme v osolené vodě. Přepasírujeme a přidáme máslo.
- Zjemníme smetanou.
Autor receptu: Jakub Lobpreis