Suroviny
- červená paprika
- červená cibule
- zázvor
- pórek
- arašídy
- hlávkové zelí
- bambusové výhonky
- žlutá paprika
- zelená paprika
- česnek
- jarní cibulka
- škrobová moučka
- práškové chilli
- mrkev
- vepřová kýta
- sójová omáčka
- sladkokyselá omáčka
- sůl
- pepř
Postup
- Nakrájíme na malé kousky zázvor, česnek, pórek a jarní cibulku. Dáme do hrnce trochu oleje a orestujeme, přidáme na větší kusy nakrájený zbytek zeleniny. Maso nakrájíme na větší kostky, obalíme ve škrobu, osolíme a opepříme, přidáme k zelenině a orestujeme doměkka.
- Dochutíme sójovou a sladkokyselou omáčkou, solí, pepřem a chilli a zahustíme škrobem s vodou. Podáváme s rýží, uvařenou v rýžovaru.
Autor receptu: Monika Lamačová