Suroviny
- rýže arborio 200 g
- celer 2 PL
- šalotka 1
- olivový olej
- bílé víno 150 ml
- zeleninový bujón
- parmazán
- rukola
- máslo
- sůl
- pepř
Postup
- Na másle si zpěníme celer, pokrájený na kostičky spolu se šalotkou, nakrájenou nadrobno. Přidáme trochu olivového oleje, vsypeme suchou rýži a počkáme, dokud se neobalí v tuku. Zalijeme ji bílým vínem, vaříme cca 5 minut, aby se vyvařil alkohol.
- Postupně začínáme podlívat zeleninovým vývarem, dokud rýže vsakuje, když přestane vsakovat, znamená to, že je hotová, a přidáme parmazán a půl lžičky másla. Dochutíme solí a pepřem. Servírujeme s rukolou navrch.
Autor receptu: Julie Štampach
Všechny recepty najdete také v aplikaci Prima Zone v sekci Prostřeno! A to dříve než na webu!