Suroviny
- pštrosí maso 1 kg
- červené zelí 500 g
- červené víno 150 ml
- čerstvě namletý pepř
- mletý kmín
- cukr krystal 50 g
- pomeranč 2
- brambory (vařené ve slupce) 500 g
- hladká mouka 180 g
- kachní sádlo 50 g
- sůl
Postup
- Brambory uvaříme ve slupce, očistíme, nastrouháme, okořeníme a přidáme mouku. Vytvarujeme válec, nakrájíme na kolečka a vytvarujeme lokše. Ty pečeme na suché pánvi z obou stran do zlatova. Horké potíráme kachním sádlem a vrstvíme na sebe. Odložíme do skleněné nádoby, aby se chutě propojily.
- V hrnci rozehřejeme cukr, se špetkou soli. Přidáme červené zelí, pepř, kmín. Podlijeme vínem, dusíme doměkka. Přidáme pomerančovou šťávu.
- Ve vakuovači připravíme pštrosí maso a ohřejeme ve fólii. Nevaříme! Poté ohřáté vyndáme z fólie a opečeme po všech stranách. Přidáme máslo a rozmarýn. Dochutíme solí a kořením. Podáváme.
Autor receptu: Pierre Cédrick Klimeczek