Suroviny
- vejce 3
- moučkový cukr 110 g
- cukr krupice 50 g
- hladká mouka 40 g
- kypřicí prášek do pečiva 1/4 ML
- teplá voda 2 PL
- smetana ke šlehání 250 ml
- jahody
- cukr (na rozvar)
Postup
- Oddělíme si bílky od žloutků. Bílky vyšleháme a po chvilce šlehání začneme přidávat pomalu moučkový cukr. Musíme vyšlehat pevný sníh. Až bude sníh vyšlehaný, přendáme si ho do zdobicího pytlíčku.
- Žloutky vyšleháme společně s cukrem a 2 lžícemi teplé vody. Na konec přidáme mouku smíchanou s kypřícím práškem. Směs přendáme do zdobicího sáčku.
- Na plech vyložený pečicím papírem uděláme první z bílku pruhy. Mezi pruhy si necháme cca 1 cm místa. Mezi pruhy (kde jsme si nechali to místečko) budeme přidávat směs ze žloutků. Až máme hotovo, dáme do trouby vyhřáté na 160 °C cca na 30 minut. Po upečení musíme nechat vychladnout.
Jahodový rozvar
- Jahody s cukrem necháme uvařit a potom rozmačkáme. Necháme vychladnout. Šlehačku pořádně vyšleháme.
- Po upečení máme 2 pláty. Jeden plát namažeme šlehačkou a nahoru dáme rozvar, druhý plát položíme nahoru a dáme do lednice.
Autor receptu: Kateřina Rušitovič