Suroviny
- celé kuře
- kořenová zelenina
- petrželová nať
- libeček
- celý pepř
- nové koření
- bobkový list
- nudle
- sůl
Postup
- Dáme vařit kuře rozdělené na čtvrtky, přidáme v celku mrkev, petržel, celer a přivedeme k varu. Posbíráme z hladiny šlem, přidáme koření a necháme pomalu táhnout až tři hodiny, v průběhu kontrolujeme měkkost kořenové zeleniny, když změkne, tak pár kousků vytáhneme. Po dovaření vývar scedíme a dál jej udržujeme v horkém stavu.
- Mezitím najemno nakrájíme kousky uvařeného masa, na menší kousky nakrájíme mrkev, popřípadě petržel. Uvaříme nudle ve slané vodě, po scezení prohodíme s troškou olivového oleje.
- Na talíř dáme nudle, kousky masa a uvařenou zeleninu a zalijeme horkým vývarem, dozdobíme čerstvou pažitkou a petrželí.
Autor receptu: Jarek Filgas
Všechny recepty najdete také v aplikaci Prima Zone v sekci Prostřeno! A to dříve než na webu!