Suroviny
- plnotučné mléko 400 ml
- vanilka
- kukuřičný škrob 20 g
- citronová kůra
- pomerančová kůra
- cukr krupice 1-2 PL
- vejce 3
- granátové jablko
Postup
- Do rendlíku dáme mléko. Vanilku rozřízneme napůl, vyškrabeme vnitřek, přidáme do mléka a zamícháme. Mléko zahřejeme a poté ¼ odlijeme a dáme stranou. Do mléka v rendlíku přidáme cukr a do ¼ mléka přidáme 3 žloutky a zamícháme. Do rendlíku s mlékem nastrouháme citronovou a pomerančovou kůru.
- Kukuřičný škrob přidáme do mléka se žloutky a poté smícháme s mlékem v rendlíku a za stálého míchání zahříváme, mělo by to mít konzistenci pudinku.
- Dle potřeby můžeme ještě přidat kukuřičný škrob. Poté rozdělíme do mističek a ozdobíme semínky z granátového jablka. Necháme ztuhnout v lednici.
Autor receptu: Šimon Opp