Suroviny
Marikľe (placky)
- polohrubá mouka 750 g
- kefírové mléko 1
- jedlá soda 1-2 ML
- sůl 1 ML
Postup
- Z hlávky zelí odstraníme košťál, hlávku dáme vařit do vody a postupně odebíráme listy. Rýži opláchneme a vaříme na mírném ohni cca 10 minut, nesmí být úplně uvařená. Poté si osmahneme cibuli, přidáme hovězí konzervu, podlijeme trochou vody, přidáme jeden rajský protlak, 2 až 3 lžíce kečupu, cukr, polévkové koření, sůl a pepř.
- Směs necháme vychladnout a poté přidáme k mletému masu a rýži, pořádně promícháme. Začneme plnit zelné listy, které dáme do většího pekáče. Připravíme si zálivku, do mísy přilijeme cca 600 ml vody, přidáme jeden rajský protlak, cukr, olej a promícháme.
- Touto směsí zalijeme holubky, nakonec si nakrájíme uzený bok na silnější plátky, poklademe na vrch, přiklopíme pekáč a pečeme v předehřáté troubě cca 1 hodinu a 15 minut.
Marikľe (placky)
- Všechny ingredience smícháme a vypracujeme těsto, které si pak rozdělíme na požadované množství placek.
- Poté vyválíme a pečeme na suché pánvi či železném kolečku na mírném ohni z obou stran.
Autor receptu: Irena Balková
Všechny recepty najdete také v aplikaci Prima Zone v sekci Prostřeno! A to dříve než na webu!