Suroviny
- cukr krupice 120 g
- žloutek 6
- kukuřičný škrob 4 PL
- sůl špetka
- plnotučné mléko 850 g
- vanilkový extrakt 2 ML
- máslo 120 g
- potravinářské barvivo (oranžové) 8 kapek
- smetana ke šlehání 340 g
- moučkový cukr 2 ML
Postup
- Do mixéru si dáme cukr, žloutky, škrob, sůl, mléko, vanilkový extrakt a zamícháme. Vaříme, pak přidáme máslo a zamícháme. Polovinu pudinku nalijeme do dezertních misek, přikryjeme fólií a dáme stranou, zbývající pudink přendáme do misky, přidáme barvivo a zamícháme, aby se vše spojilo.
- Do misek s pudinkem přidáme oranžový pudink, čímž uděláme druhou vrstvu a necháme vychladnout. Do mixéru si dáme smetanu a cukr a vyšleháme do tuha.
- Pak ozdobíme šlehačkou, ozdobami a podáváme.
Autor receptu: Hana Grycková