Suroviny
- černá čočka 350 g
- řapíkatý celer
- červená paprika
- rajčata 2
- balsamico
- candát (filety) 750 g
- rozmarýn
- olej
- máslo
- sůl
- pepř
Postup
- Černou čočku dáme vařit do studené vody na cca 20 minut. Mezitím si nakrájíme řapíkatý celer, papriku, jarní cibulku a rajče zbavené jádřince na drobné kousky. Uvařenou čočku smícháme s nakrájenou zeleninou a dochutíme octem, solí a pepřem. Kůži ryby zbavíme šupin, vyndáme možné kosti, omyjeme a osušíme.
- Filet nakrájíme na stejně velké porce, osolíme a opepříme. Na pánvi rozpálíme lžíci oleje, máslo a přidáme rybu kůží dolů, pečeme 2–3 minuty, poté otočíme a rybu dopečeme. V průběhu k rybě přidáme snítky rozmarýnu.
- Před koncem ještě přidáme máslo a rozpuštěným máslem rybu poléváme. Na talíř naservírujeme připravený salát a na něj položíme candáta. Přidáme kousek citronu.
Autor receptu: Petra Studničková