Suroviny
- candát 1,1 kg
- máslo 100 g
- citrony 1
- brambory 1,5 kg
- česnek 2 stroužky
- uzená paprika
- olivový olej 50 ml
- tymián
- zakysaná smetana 190 g
- kmín
- sůl
Postup
- Rybu omyjeme, pokapeme citronem, osolíme a opepříme. Poté smažíme na másle. Omyjeme brambory, nakrájíme na měsíčky, osolíme, zakápneme olivovým olejem, okořeníme: rozmarýn, prolisovaný česnek, uzená paprika, vše promícháme.
- Poklademe na plech s pečicím papírem a pečeme pod alobalem 30–40 minut na 190 °C. Po upečení odklopíme a dopečeme do zlatova 10 minut.
- Dip: Smícháme zakysanou smetanu s prolisovaným česnekem a solí.
Autor receptu: Roman Řehák