Suroviny
- brambory 5
- anglická slanina 100 g
- gouda 1 balení vcelku
- drcený kmín
- tvaroh
- tavený sýr
- česnek 2 stroužky
- koriandr
- cherry rajčata
- petržel
- ledový salát
- balzamikový ocet
- sůl
- pepř
Postup
- Omyté brambory nakrájíme na plátky tloušťky 5 mm (cca 5 plátků na jednu porci) a poté dáme na plech s pečicím papírem.
- Plátky slaniny rozkrájíme na kostičky a položíme 1 až 2 (dle velikosti plátku brambor) na každý plátek. Dále rozkrájíme sýr v celku na kostičky o velikosti cca 1 cm. Lehce osolíme a přidáme špetku drceného kmínu. Dáme zapéct do trouby na 40 minut na 170 °C, dokud nebudou brambory měkké.
- Dále si připravíme dresink. Do misky dáme celý tvaroh a jeden kus taveného sýru. Oloupeme 2 stroužky česneku, rozdrtíme je a přidáme do misky. K tomu přidáme 3 špetky soli, 2 špetky pepře, 1 špetku koriandru a vše pořádně zamícháme.
- Jako ozdobu si připravíme cherry rajčata nakrájená na měsíčky a petržel. Na talíř dáme ledový salát a 5 kusů zapečených plátků z trouby. Na každý dáme 1 lžičku dresinku a na dresink cherry rajče a petržel. Nakonec ozdobíme ledový salát pomocí balzamika a můžeme podávat.
Autor receptu: Tomáš Gut