Suroviny
- šnečí maso 200 g
- lesní houby 80 g
- cibule 1/2
- mrkev 1/2
- pórek 100 g
- máslo 100 g
- česnek 2 stroužky
- zeleninový vývar 600 ml
- suché bílé vino 100 ml
- smetana 400 ml
- žloutek 2
- hladkolistá petržel
- muškátový oříšek
- sůl
- pepř
Postup
- Cibuli, mrkev a pórek nakrájíme na malé kostičky a vložíme do hrnce s máslem, kde zeleninu restujeme dozlatova. Poté přidáme šnečí maso překrojené na polovinu a ještě krátce orestujeme. Dále do hrnce dáme nasekaný česnek, houby a zalijeme je bílým vínem.
- Několik minut vaříme. Přilijeme vývar a znovu přivedeme k varu. Poté polévku dochutíme špetkou muškátového oříšku, čerstvě namletým pepřem, solí, smetanou a znovu vše několik minut vaříme.
- Na konec po odstavení přidáme nasekanou petrželku a vmícháme žloutky. K polévce můžeme podávat bílé pečivo.
Autor receptu: Tomáš Voříšek