Suroviny
- kuřecí prsa
- broskvový kompot
- plátkový sýr
- hranolky
- směs koření
- máslo
- olej
Postup
Domácí tatarka
- Půlku cibule pomeleme v mlýnku. Nastrouháme dvě půlky okurek a potom v dlani vymačkáme.
- Do misky přidáme 4 lžíce majonézy, přidáme cibuli, nastrouhanou okurku, lehce osolíme, opepříme a přidáme lžíci cukru, zamícháme a je hotovo.
Hlavní chod
- Kuřecí prsa rozkrojíme uprostřed, maso očistíme a posypeme kořením. Dáme na pánev asi na 5 minut a opečeme z obou stran. Poté přeskládáme na plech, podlijeme trochou vody a přidáme trochu másla.
- Na maso položíme rozkrojené plátky broskví a plátky sýra. Pečeme cca 20 minut na 220 °C. Zároveň s masem vložíme hranolky do horkovzdušné fritézy na cca 15–20 minut a podlijeme malou lžičkou oleje.
Autor receptu: Julian Záhorovský