Ingredience – ledový salát
- ledový salát 1 kus
- olivový olej neuvedeno neuvedeno
- cukr neuvedeno neuvedeno
Ingredience – šťouchané brambory
- anglická slanina 10 dkg
Ingredience – ledový salát
- provensálské bylinky neuvedeno neuvedeno
Ingredience – maso
- šlehačka neuvedeno neuvedeno
Postup přípravy
Ohnivzdornou mísu vymažeme máslem, vyložíme šunkou, posypeme nakrájenou cibulí a dále střídáme vrstvy: maso, cibule, domácí slanina, sýr
Maso pouze lehce posypeme kořením na kuřecí maso
Dáme do vyhřáté trouby na 220 °C, pečeme přikryté cca 40 minut, poté odstraníme horní víko, zalijeme šlehačkou a dopékáme cca 10 minut
Oloupané brambory uvaříme se solí a kmínem doměkka, horké rozmačkáme se sladkou smetanou, vmícháme nakrájenou jarní cibulku a na kostičky opečenou anglickou slaninu
Ledový salát natrháme na kousky, vložíme do mísy a zalijeme zálivkou z výše uvedených ingrediencí
Hlavní chod:
Prokládané kuřecí maso domácí slaninou, šunkou a sýrem, šťouchaný brambor, ledový salát se zálivkou
Ingredience – maso:
1 kg kuřecích prsou15 dkg domácí slaniny20 dkg šunky30 dkg plátkového eidamulžíce másla1 velká cibulekoření na kuřecí maso33% šlehačka
Ingredience – šťouchané brambory:
1,5 kg bramborsůl, kmínjarní cibulka10 dkg anglické slaniny100 ml sladké smetany
Ingredience – ledový salát
1 ledový salátolivový olejcukrsůlocetpepřprovensálské bylinkyčesnek