reklama

zavřít

Najděte si recept

Co hledáte? Jídlo, ingredience, pořad nebo kuchař…
Smazat

reklama

Svíčková s knedlíkem po italsku
Spouštím video za 5s.
Sledujete: Svíčková a knedlík po italsku

Svíčková s knedlíkem po italsku

Hodnoceno: 1x
Co se stane, když se ocitnete s Italem v české kuchyni? Během okamžiku skončí v naší milované svíčkové ančovička i s kapary. Ale neztrácejte nadhled, tahle Emanuelova verze má něco do sebe.
do 2 hodin
4 porce

Uvařte si tuto speciální svíčkovou podle video receptu přímo s Emanuelem.

reklama

reklama

Suroviny (4 porce)

Postup

  1. Svíčkovou očistíme, převážeme provázkem a v hrnci na přepuštěném másle orestujeme. Maso vyndáme 
a k máslu přihodíme ančovičky pro výraznější chuť. Přidáme mrkev nakrájenou na kostičky a necháme ji chvíli opražit.
  2. Mezitím si nakrájíme petržel, celer a řapíkatý celer a připojíme je ke společnosti v hrnci. Nakonec přihodíme nasekanou cibulku. V italské inovaci zeleninu zalijeme koňakem a jablečným octem, cvrnkneme do hrnce pár kuliček kapar a vše chvíli povaříme.
  3. Po chvíli podlijeme omáčku hovězím vývarem, přidáme do ní lžíci dijonské hořčice a znovu vše promícháme. A je čas na návrat masa do hrnce. Připravíme si kytičku bylinek. Do látkového ubrousku svážeme bobkový list, rozmarýn, tymián a kuličky pepře. Vzniklý uzlík ponoříme ke dnu do omáčky. Zjemníme ji trochou mléka, přiklopíme pokličkou a na 50 minut pošleme do trouby vyhřáté na 120 °C.
  4. Po upečení vysvobodíme maso i svazek bylinek 
z hrnce. Zbylou omáčku propasírujeme, pro krémovou konzistenci přidáme smetanu a omáčku mírně povaříme. Podle chuti ji dosolíme.
  5. Nadýchané kynuté houskové těsto 
u italských knedlíků nečekejte – Italové je znají ze sousedních Tyrol. Kostičky, starého pečiva vysušíme v troubě. Slaninu nakrájíme na kostičky a poté ji nasucho osmažíme v pánvi. Do mísy sestěhujeme pečivo se slaninou, vejci a nastrouhaným sýrem. Vypracujeme vláčné těsto, z něj úhledné šišky.
  6. Ty topíme ve vroucí osolené vodě a po 20 minutách je vylovíme. Na talíř servírujeme plátky masa, zkropíme je omáčkou, ozdobíme kaparou naloženou do soli a strouhanou bio citronovou kůrou.

S Italem v kuchyni podruhé...S Italem v kuchyni II.

"Každý se může naučit vařit," říká Emanuele Ridi. Stačí prý láska a systém. Když italský šéfkuchař s vařením začínal, orientoval se na poctivou domácí kuchyni své babičky, která mu věnovala mnoho rodinných receptů.

Emanuele sází na jednoduchá jídla a využití čerstvých sezónních surovin, z nichž umí připravit hotové zázraky.

V pokračování úspěšné knihy podle telvizního pořadu S Italem v kuchyni II. najdete přes 70 receptů, s kterými si doma snadno vykouzlíte Itálii na talíři.

reklama

Sledujte celou epizodu