reklama

zavřít

Najděte si recept

Co hledáte? Jídlo, ingredience, pořad nebo kuchař…
Smazat

reklama

Rib eye steak s balzamikovým octem
Autor: Marek Bartoš / Grilování Rib eye steak s balzamikovým octem

Rib eye steak s balzamikovým octem

Hodnoceno: 0x
Balzamikový ocet grilováním krásně zkaramelizuje a výbornému masu ze sebe předá jen to nejlepší.
do 30 minut
4 porce

reklama

Postup

  1. Gril rozehřejte na 230–320 °C. Steaky potřete olejem a obalte je v pepři, lehce osolte. Grilujte je z každé strany 4 až 5 minut na stupeň středně propečené. Přesuňte je na prkýnko a nechte asi 5 minut odpočívat.
  2. Polovinu másla rozehřejte v pánvi a nechte je zpěnit. Vlijte balzamikový ocet a povařte na vyšším plameni za stálého promíchávání, až zredukuje asi na polovinu objemu. Mimo plamen vmíchejte zbylé máslo, osolte a vzniklou redukcí přelijte steaky.

Další recepty Zdeňka Pohlreicha najdete v kuchařce Grilování..

Prima Fresh grilování Foto:

reklama