Najděte si recept
Na co máte chuť?

Rib eye steak s balzamikovým octem
Balzamikový ocet grilováním krásně zkaramelizuje a výbornému masu ze sebe předá jen to nejlepší.
do 30 minut
4 porce
Suroviny (4 porce)
- rib eye steak 4 ks
- rostlinný olej 1 lžíce
- Máslo 2 lžíce
- balzamikový ocet 120 ml
- mořská sůl
- čerstvě namletý černý pepř
Omlouváme se, snažíme se dohledat chybějící obrázek
Postup
- Gril rozehřejte na 230–320 °C. Steaky potřete olejem a obalte je v pepři, lehce osolte. Grilujte je z každé strany 4 až 5 minut na stupeň středně propečené. Přesuňte je na prkýnko a nechte asi 5 minut odpočívat.
- Polovinu másla rozehřejte v pánvi a nechte je zpěnit. Vlijte balzamikový ocet a povařte na vyšším plameni za stálého promíchávání, až zredukuje asi na polovinu objemu. Mimo plamen vmíchejte zbylé máslo, osolte a vzniklou redukcí přelijte steaky.