Suroviny
- bazalka 1 svazek
 - rukola (nebo aragula či roketa) 1 svazek
 - rajčata 2 ks
 - vejce (uvařená natvrdo) 4 ks
 - tuňák (steak) 450 g
 - olivový olej (rafinovaný) 2 lžíce
 - sherry (nebo bílý vinný ocet) 1/4 šálku
 - extra virgin olivový olej 5 lžic
 - sůl
 - pepř (mletý)
 
    
    
Postup přípravy
- Z lodyh bazalky otrhejte listy a z listů aruguly dolní konce. Oboje operete, odstřeďte dosucha a dejte do mísy poskytující spoustu prostoru na promíchání. Na zeleň naskládejte do kruhu klínky rajčat a čtvrtky vajec.
 - Rybí steak potřete rafinovaným olivovým olejem, vložte do pánve a na vysokém žáru opékejte asi 3 minuty po každé straně. (Steak můžete rovněž ugrilovat nad otevřeným ohněm, což si při posazení roštu kousek nad žhavé uhlíky vyžádá stejnou dobu.)
 - Tuňáka nakrájejte na tenké proužky a naskládejte na základ. Pokropte octem a extra panenským olivovým olejem, osolte, popepřete a vše zlehka, avšak dobře promíchejte. Hotový salát podávejte ihned.